Objavljeno: 12.7.2001

Mobitel širi ponudbo storitev

Ponudniki mobilne telefonije se vse bolj trudijo, da bi z novimi storitvami in rešitvami okrepili svojo ponudbo in prisotnost na trgu. Pri tem je zanimivo, da je vse več rešitev tesno povezanih s prenosom podatkov in ne zgolj govorno rabo sistema. Družba Mobitel je tako v začetku julija v svojem sistemu uspešno implementirala najnovejši Microsoftov strežnik Mobile Information Server 2001, ki omogoča dostop do elektronske pošte in drugih ključnih informacij shranjenih v priljubljenih poštnih strežnikih Exchange Server ter odjemalcih Outlook kar prek mobilnega telefona. To je hkrati tudi prvi plod tesnega sodelovanja med Mobitelom in družbo Microsoft, implementirana rešitev pa je ena prvih tovrstnih v Evropi in celo na svetu. Pri projektu je sodelovala tudi družba Eon.

Mobitelova implementacija strežnika Mobile Information Server 2001 Carrier Edition pomeni, da bodo vsi Mobitelovi poslovni uporabniki, katerih podjetja bodo v svojo informacijsko infrastrukturo dodala ustrezen strežnik Mobile Information Server (Enterprise Edition), lahko uporabljali mobilni Outlook. Elektronska pošta se s pomočjo ustreznega dodatka za namizni Outlook do mobilnega telefona ali ročnega računalnika prenaša v obliki kratkih sporočil SMS. Z upravljalnim programom Outlook Mobile Manager pa lahko opredelimo, katero pošto želimo pregledovati, v katerem času itd. Podobne možnosti Mobitelovi uporabniki že poznajo iz storitve GSM M@il. Sistem deluje prek običajnega omrežja GSM, že na začetku pa omogoča trenutno dostavo pošte tudi prek omrežja GPRS. V Sloveniji se na uporabo nove storitve pripravlja že več podjetij.

Poleg tega je Mobitel v teh dneh predstavil tudi novo storitev za Mobi uporabnike, možnost brezkontaktnega polnjenje Mobi računa preko kratkih sporočil SMS. Uporabniki predplačnega sistema Mobi bodo odslej lahko napolnili svoj ali drug Mobi račun, ne da bi prej morali kupiti vrednostno kartico in vtipkati njeno kodo. Vsi, ki se bodo predhodno registrirali v enem izmed Mobitelovih centrov in pri tem sporočili številko ter čas veljavnosti kreditne kartice, s katero bodo plačevali polnjenje Mobi računov, bodo lahko kadarkoli (tudi iz tujine) napolnili svoj ali tuj Mobi račun. Predstavili so tudi obogateno vsebino glasovne postaje, dosegljive na Mobitelovi številki 18 20 24, na kateri so zdaj na boljo tudi novice pondunikov24 UR(Pro Plus/POP TV) in RTV Slovenija.

Po navedbah predstavnikov Mobitela pa je to šele uvod v pravcato ofenzivo novih storitev, ki jih nameravajo postopoma uvajati do konca leta. Mobitel se pripravlja tudi na izdajo digitalnih certifiktaov, storitev pa že uspešno testira s pomočjo preko 60 slovenskih podjetij, ki imajo tako vpogled v svoje račune za Mobitelove storitve preko interneta. Predvidoma jeseni bo Mobitel omogočil tudi druge načine elektronskega razpošiljanja računov in specifikacij storitev.

http://www.mobitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji