Objavljeno: 17.11.2001

Mobitel novembra s kopico novosti

Največji slovenski operater mobilne telefonije Mobitel pripravlja v novembru mnoge novosti, ki so večinoma naravnane k uporabi novih tehnologij. Tako bo mogoče pošiljati tako imenovana glasovna sporočila SMS, pri čemer bo sistem pretvoril tekstovno sporočilo v glasovno in ga posredoval na želeno številko. Preko kratkih sporočil bo mogoče tudi naročati oglase iz Salomonovega oglasnika že pred samo izdajo revije, na SMS in WAP-u pa bo slonelo tudi elektronsko kramljanje, kot ga poznamo iz programov ICQ in MSN Messenger.

Novembra bodo tudi postopoma pričeli ponujati možnosti upravljanja naročniškega razmerja preko interneta, pri čemer bodo najprej ponudili vpogled v porabo, kar je zaenkrat omogočal zgolj ponudnik storitev GSM Debitel, kasneje pa bo mogoče tudi naročati in odjavljati dodatne storitve.

Tudi GPRS bo doživel spremembe in sicer s paketom GPRS-Pro, namenjenim zahtevnim uporabnikom. Pri tem se Mobitel še naprej drži taktike, da ponuja enako storitev kot Si.mobil, le za nekoliko nižjo ceno; medtem ko Si.mobil za GPRS zaračunava 3000 tolarjev naročnine, v kar je vštetih 2 MB prenesenih podatkov, znaša GPRS naročnina pri Mobitelu tisočaka manj, všteto pa je 5 MB podatkov. Poleg tega je Si.mobilova cena za vsak nadaljnji KB podatkov 1 tolar, Mobitelova pa le pol. V običajnem GPRS paketu, ki ga ponuja zgolj Mobitel, naročnine ni, prenos podatkov pa stane 1,5 tolarja po KB.

Se pa je Mobitel poenotil s Si.mobilom glede obračunavanja pogovorov. Zdaj smo Slovenci lahko nekaj let uživali v sekundnem intervalu, ko je bila posebej zaračunana vsaka sekunda pogovora, sedaj pa se, po besedah obeh operaterjev, usklajujemo z Evropo in nam bosta operaterja zaračunavala pogovor na 15 sekund, kar pomeni, da bomo ponovno plačevali tudi čas, ko se ne pogovarjamo.

http://www.mobitel.si

http://wap.mobitel.si

http://www.pinkponk.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji