Objavljeno: 18.10.2008

Mobilnik, ki je pravzaprav digitalni fotoaparat

Družba LG Mobile je predstavila najbolj dovršen fotografski mobilnik doslej. LG KC-780, kot se novinec imenuje, je že pravcati fotoaparat, saj se ponaša z visoko ločljivostjo 8 milijonov točk, kakovostnimi lečami Schneider-Kreuznach, ISO-občutljivostjo do vrednosti ISO 1600, veliko fotografskimi nastavitvami ter tehnologijo blaženja tresljajev. Za nameček je moč fotografije tudi urejati v samem mobilniku.

LG-KC780 je tanek drsni telefon, saj je debel vsega 13,9 mm, v elegantno ohišje pa so inženirji uspeli vgraditi širokokotni LCD-zaslon velikosti 2,4 palca. Poleg fotografije obvlada tudi video, saj nudi možnost zajemanja video posnetkov v DVD-ločljivosti (720 x 480 točk s 30 sličicami na sekundo), deluje pa lahko tudi kot spletna kamera. Med ostalimi lastnostmi mobilnega aparata velja izpostaviti še vmesnik Bluetooth ter senzor gibanja, s katerim vgrajene igre dobijo novo dimenzijo zabave.

Večina pametnih tehnologij, vgrajenih v novega KC780, je osredotočena na obraz posameznika. Funkcija iskanja obrazov samodejno poišče obraze oseb na sliki ter jih izostri. Nadgradnjo omenjene funkcije predstavlja tehnologija zaznavanja nasmehov, ki prepozna, kdaj se fotografirana oseba nasmehe in v trenutku zajame fotografijo. V lepotnem načinu lahko uporabniki s pomočjo preprostih orodij, vgrajenih v fotografski vmesnik, preprosto odpravijo manjše pomanjkljivosti na fotografijah. Uporabnikom je na voljo še več enostavnih načinov fotografiranja oseb in okolice.

www.lgmobile.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji