Objavljeno: 22.12.2010

Milijon in pol telefonov z Windows Phone 7

Potem ko je na konferenci D: Dive Into Mobile njen idejni vodja Walt Mossberg podpredsednika Microsoftovega oddelka za Windows Phone spraševal o prodajnih uspehih pametnih telefonov s 7. različico Microsoftovega operacijskega sistema, je slednji odklonil izdajo natačnega podatka.

S tem je sprožil ugibanja, da se pametni telefoni z Windows Phone 7 ne prodajajo po pričakovanjih, danes pa so vendarle znane prodajne številke naprav, ki se v Evropi prodajajo od oktobra, v Ameriki pa od novembra.

Skupno je bilo operaterjem prodanih 1,5 milijona telefonov, do končnih kupcev pa jih je po ocenah analitikov prišlo 1,2 milijona. Microsoft je z rezultatom zadovoljen in pravi da so takšne številke tudi pričakovali.

Poudarjajo, da je Apple v prvih treh mesecih prodal le 1,4 milijona iPhonov, vendar velja dodati, da se je telefon takrat prodajal le v ZDA in da Windows Phone 7 teče na več napravah.

V zadnjem četrtletju je Apple tako prodal 14,1 milijona iPhonov, Google pa pravi, da vsak dan aktivira 300.000 naprav z operacijskim sistemom Android, torej številko 1,5 milijona doseže v enem delovnem tednu.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji