Objavljeno: 9.10.2008

Microsoftove novosti s področja poslovnega obveščanja

Podjetje Microsoft je na letni konferenci Business Inteligence (BI) Conference 2008 predstavilo tri nove projekte, ki predstavljajo teme naslednje generacije rešitev za hrambo podatkov in izdelavo podatkovnih skladišč. "Kilimanjaro" je naslednja različica strežnika SQL Server, ki bo osredotočena na poslovno obveščanje, "Gemini" so možnosti za zagotavljanje samopostrežne analitike v poslovnih okoljih, "Madison" pa združuje tehnologije za izdelavo podatkovnih skladišč.

Glavni poudarek pri vseh treh izdelkih je zagotavljanje rešitev za učinkovito poslovno obveščanje, področje, za katerega pričakujejo strmo rast povpraševanja v prihodnjih letih. Nabor novih orodij bo omogoča podjetjem, da razširijo prednosti poslovnega obveščanja na vseh ravneh organizacije ter informacijskim delavcem omogočijo sprejemanje boljših odločitev. Glavna novost bo poenostavitev upravljanja, tako da bodo rešitve uporabniki lahko uporabljali domala brez podpore informacijskega oddelka (t.i. samopostrežni način dela), kar zmanjša stroške vpeljave in razbremeni oddelke za informacijske tehnologije. Vse kaže, da bo večina funkcionalnosti dostopna kar neposredno iz programov paketa Office.

Microsoft je predstavil tudi novo rešitev z razvojnim imenom Madison, ki bo zagotavljala najvišjo stopnjo razširljivosti podatkovnih skladišč, temeljila pa bo na tehnologijah podatkovnih skladišč pred kratkim prevzetega podjetja DATAllegro. Večina izdelkov bo v javni predogled prišla v naslednjem letu, izid končnih različic pa je načrtovan za leto 2010.

http://www.microsoft.com/bi/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji