Objavljeno: 8.1.2005

Microsoftova antispyware in antvirus orodja

Microsoft je objavil razvojno različico orodja za boj proti vohunskim programom, v kratkem pa bo sledil tudi nov program za boj proti virusom. Microsoft AntiSpyware je novo orodje, ki je nastalo na osnovi izdelkov nedavno kupljenega podjetja Giant AntiSpyware, končno različico pa pri Microsoftu načrtujejo za poletje.

Orodje podira iskanje in odstranitev programov, ki opravljajo vohunjenje po datotekah in podatkih na osebnih računalnikih, samodejno posodabljanje definicij, omogoča pa tudi zaščito pred novimi namestitvami v realnem času. Posebnost Microsoftovega orodja je brez dvoma možnost vključevanja v omrežje SpyNet Community, kjer je mogoče dostopati do zgodnjih informacij o novih vohunskih programov.

Z objavo razvojne različice je Microsoft tudi najavil, da bo kmalu objavil lastno protivirusno orodje, ki ga bodo osveževali vsak drugi torek v mesecu. Orodje je zasnovano na podalgi tehnologije lani kupljenega romunskega podjetja GeCAD. Za zdaj še ni jasno, kakšno cenovno politiko bo ubral Microsoft pri dokončnih različicah, analitiki pa pričakujejo, da bosta obe orodji na voljo z naročnino za nove posodobitve definicij.

http://www.microsoft.com/spyware

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji