Objavljeno: 2.4.2024 05:00

Microsoft zaradi EU po celem svetu ločil Office 365 od Teams

Microsoft se je odločil, da bo zahteve EU implementiral po celem svetu. Gre za integracijo Teams v paket Office 365, ki jo je Evropska komisija spoznala za problematično zaradi protimonopolne zakonodaje. Zato bodo odslej povsod ponujali Office 365 brez Teams, ki bo na voljo kot samostojni program.

Obstoječi uporabniki paketov Office 365, ki imajo vgrajen Teams, bodo izven EU lahko še naprej podaljševali licence zanj. Za nove naročnike in za vse naročnike v EU to ne bo možno. Samostojni Teams bo stal 5 evrov oziroma 5,25 dolarja. Verzije Office 365 brez Teams bodo nekoliko cenejše od obstoječih verzij, a prihranek bo 2-3 dolarja oziroma evra. Skupno bomo torej plačevali več.

Novosti so začele veljati aprila. Ali bodo spremembe zadoščale, da EU ustavi preiskavo, pa bomo še videli. Teams, zoper katerega se je pritožil Slack, namreč ni edina težava. Gre tudi za pošiljanje sporočil v Office Web Applications in drugo integracijo. EU še ni sporočila končne razsodbe.

Microsoft se je po lastnih besedah za spremembo globalno odločil, ker želijo jasnost in predvidljivost ponudbe, ki je poenotena po celem svetu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji