Objavljeno: 18.12.2006

Microsoft vstopa na področje internetne telefonije

Microsoft je objavil razvojno različico novega strežniškega izdelka Office Communications Server 2007, ki bo omogočala opravljati internetne telefonske klice neposredno iz programov priljubljene pisarniške zbirke Office. Strežnik, ki bo v končni različici objavljen predvidoma v drugem četrtletju 2007, bo zdaj preizkušalo približno 2.500 izbranih podjetij, kjer bo poudarek predvsem na zagotovitvi združljivosti iz obstoječo infrastrukturo in drugimi komunikacijskimi sistemi.

Nova strežniška storitev bo omogočala vzpostavitev telefonskega ali konferenčnega klica neposredno iz posameznih uporabniških orodij, denimo odjemalca Outlook, preprosto s klikom na uporabniško ime. V novem izdelku bo Microsoft združil številna doslej ločena orodja, kot je Live Communications Server, rešitev za trenutno sporočanje ter del izdelkov, ki so pridobili z nakupom družbe media-streams.com.

Nov strežnik bo še posebej dobro povezan z najnovejšimi programski paketi, kot so Office 2007 in poštni strežnik Exchange Server 2007, pri razvoju pa so tesno sodelovali z vodilnimi ponudniki omrežne in telekomunikacijske opreme, kot so Nortel, Avaya, Alcatel, Cisco in drugi. Glavni cilj sodelovanja je predvsem ta, da bo mogoče nov strežnik uporabljati na obstoječi infrastrukturi teh proizvajalcev, kar bo zmanjšalo stroške implementacije.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji