Objavljeno: 12.11.2005

Microsoft pripravlja Office 12 za mobilne naprave

Med tem, ko se Microsoft pospešeno pripravlja na objavo prve javne razvojne različice naslednje generacije pisarniškega paketa Office 12, so v javnost prišle informacije o novem "sestrskem" izdelku, ki bo omogočal uporabo dokumentov narejenih z Officeom 12 na ročnih računalnikih in mobilnih telefonih. Nov komplet izdelkov, ki mu za zdaj pravijo "Office 12 for Windows Mobile" naj bi vseboval nove različice obstoječih mobilnih programov kot tudi nekatere povsem nove.

Tako kot doslej naj bi v paketu našli Word, Excel in PowerPoint, ki bodo še naprej vsebovali le manjši del funkcionalnosti programa za računalnike PC, večinoma pa naj bi bili namenjeni pregledovanju in manj obdelavi informacij. Pomembna novost je brez dvoma ta, da bo tudi za to različico privzeti zapis podatkov postal standard XML, kar bo odpravilo potrebo po pretvorbi zapisov iz namizne v mobilno različico.

Morda najpomembnejša novost je podatek, da Microsoft razvija mobilno različico programa OneNote, ki omogoča beleženje zapiskov in večpredstavnih informacij. Program bo omogočal sinhronizacijo podatkov z namizno različico programa, v mobilni izvedbi pa bo poleg besedil podpiral zajem zvočnih posnetkov in celo vnos fotografij in video posnetkov zajetih s fotoaparatih v pametnih telefonih. Microsoft za zdaj še ne daje izjav o tem kompletu izdelkov, zato še ni znano, ali bodo vključeni tudi morebitni drugi programi.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji