Objavljeno: 12.12.2008

Microsoft prenavlja BizTalk

Microsoft je na konferenci Gartner Application Architecture prikazal nove dodatke za družino orodij BizTalk kot tudi objavil prvo javno razvojno različico prihajajočega strežnika BizTalk Server 2009. Prva zanimiva novost je BizTalk RFID Mobile, prvo orodje za zajem in obdelavo podatkov RFID namenjena mobilnim računalnikom z okoljem Windows Mobile. Z novim paketom je mogoče zagotoviti odčitavanje oznako RFID in obdelavo podatkov, tudi v načinu, kadar mobilna naprava ni povezana v omrežje s centralnim strežnikom.

Druga novost je paket podpornih modulov za nove standarde in protokole s področja RFID, ki so mu dali ime BizTalk RFID Standards Pack. Med drugim so zdaj podprti protokoli Tag Data Translation (TDT) in Low Level Reader Protocol (LLRP). Sočasno so pri Microsoftu objavili nov komplet orodij z naslovom Enterprise Service Bus (ESB) Guidance 2.0, ki služi kot vodič in primer najboljših praks na področju modeliranja, optimizacije in upravljanja rešitev za elektronsko izmenjavo podatkov v kompleksnih sistemih.

BizTalk Server 2009 Beta prinaša podporo za najnovejšo generacijo Microsoftovih orodij, kot so Windows Server 2008, Microsoft Visual Studio 2008 SP1, Microsoft SQL Server 2008 in .NET Framework 3.5 SP1. Poleg teh podpira že v osnovnem paketu številne velike informacijske platforme, kot so Oracle E-Business Suite, IBM Customer Information Control System (CICS), Information Management System (IMS), DB2, DB2/400, DB2 Universal Database in WebSphere MQ.

http://connect.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji