Objavljeno: 19.8.2016 01:00

Microsoft PowerShell tudi za Linux in Mace

Microsoft je oznanil, da bo priljubljena ukazna lupina PowerShell za upravljanje in avtomatizacijo operacijskih sistemov Windows odslej na voljo tudi za operacijske sisteme Linux in Mac OS. Za nameček bo PowerShell na voljo kot do odprta koda, dosegljiva prek GitHuba.

Glavni cilj tega koraka je predvsem pomoč upraviteljem sistemov Windows, ki bodo na ta način tudi na drugih operacijskih sistemih lahko uporabljali skripte in ukaze znane iz okolja Windows. Na ta način bo lažje upravljati in vzdrževati skupine strežnikov oziroma računalnikov z različnimi operacijskim sistemi.

Microsoft trdi, da bo na drugih platformah delovala tudi večina skript, razen tistih, ki naslavljajo specifične funkcije okolja Windows. Prav tako bo treba ponekod prilagoditi dele skript napisane za okolje Windows, vendar naj bi bilo tovrstnih potrebnih modifikacij razmeroma malo.

Kot je znano PowerShell že lep čas deluje tudi na nekaterih oblačnih platformah, kot so Azure, AWS, Google Cloud in Vmware, tako da s tem korakom dopolnjujejo upravljanje IT storitev ter sistemov v različnih, zlasti hibridnih okoljih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji