Objavljeno: 12.11.2016 01:00

Microsoft podpira Kubernetes

Microsoft vse bolj pogosto podpira odprtokodne izdelke in vključuje v svojo strategijo ter ponudbo. Na konferenci KubeCon so tako najavili podporo za tehnologijo Kubernetes, s katero lahko avtomatiziramo uvedbo, širitev in upravljanje programskih kontejnerjev, ki vse bolj prodirajo na področju virtualizacije aplikacij.

Kubernetes omogoča, da več kontejnerjev združujemo v funkcionalne celote in jih tako tudi obravnavamo pri upravljanju, selitvi med strežniki. Ker znajo gradniki med sabo komunicirati prek vmesnika API, je omogočen zelo učinkovit in preprost postopek za povečanje zmogljivosti aplikacije z dodajanjem instanc kontejnerjev, tam kjer je potrebna večja zmogljivost glede na izmerjeno breme.

Kubernetes je v osnovi razvil Google, vendar je tehnologijo nato predal fondaciji Cloud Native Computing Foundation. Sistem deluje na različni platformah in operacijskih sistemih, obenem pa ga Google uporablja tudi interno za upravljanje svojih strežniških gruč v okviru upraviteljskega sistema Borg.

Microsoft bo Kubernetes podprl v svojem oblačnem servisu Azure v okviru paketov Azure Container Services. Platforma se bo pridružila podpori alternativnim platformam za upravljanje kontejnerjev, kot sta Docker in DC/OS. Za nameček bo Microsoft tehnologijo Kubernetes podprl tudi v razvojnem sistemu Visual Studio, kjer bodo lahko razvijalci programe samodejno nameščali kot kontejnerje Kubernetes.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji