Objavljeno: 30.8.2001

Microsoft nudi popravke in nova orodja za zaščito pred virusi

V zadnjih tednih je poplava računalniških virusov, med katerimi Code Red močno prizadela spletne strežnike in druge računalnike, opremljene z Microsoftovimi operacijskimi sistemi in strežniki. Code Red je celo onesposobil nekaj Microsoftovih lastnih strežnikov, zato so se odločili kreniti v protinapad. Najprej so pripravili niz popravkov, ki zapirajo >>odprte<< luknje v njihovih programskih izdelkih, pa tudi poostrijo siceršnjo stopnjo varnosti v sistemih.

Večja novost pa so nova orodja, s katerimi lahko upravitelji in uporabniki redno spremljajo stopnjo zaščite v računalnikih in omrežjih in po potrebi opravljajo popravke.

Za izdelavo teh orodij so sklenili partnerstvo z družbo Shavlik Technologies LLC, ki bo prispevalo programe HFNetChk in Microsoft Personal Security Advisor tools. Slednji je namenjen analizi stopnje zaščite in opravljanju sprememb v manjših podjetjih in pri uporabnikih doma, medtem ko je HFNetChk namenjeno večjim podjetjem. Orodje, ki ga uporabljamo v ukazni vrstici, omogoča pregledovanje vseh računalnikov v omrežju in analizo pridobljenih podatkov s primerjavo popravkov in nastavitev shranjenih v centralni podatkovni bazi XML, ta pa se lahko sproti popravlja in posodablja. To pa sta le prva izdelka izmed niza orodij, ki jih Microsoft namerava izdelati za povečanje stopnje zaščite in varnosti svojih izdelkov.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji