Objavljeno: 24.12.2003

Microsoft napovedal Host Integration Server 2004

Strežnik Host Integration Server 2004 bo nudil izboljšano povezljivost z IBM-ovimi velikimi računalniki in strežniki iSeries, kakor tudi orodja za prehod iz teh izdelkov na Microsoftove. Z napovedjo nove različice je Microsoft utišal govorice o umiku tega izdelka, kar so pričakovali mnogi analitiki, ko so izdelek umaknili iz projekta Jupiter, ki bo vključeval BizTalk Server, Content Management Server in Commerce Server.

Med večjimi novostmi v Host Integration Server 2004 bo povezovalnik transakcij, ki omogoča povezavo z IBM-ovimi velikimi računalniki mainframe in sistemi AS/400 (iSeries) ter z uporabo Microsoftovega ogrodja .Net in razvojnih orodij Visual Studio .Net prenašanje programskih rešitev narejenih na teh sistemih v spletne storitve. Do sedaj je bilo za to potrebno uporabiti IBM-ov WebSphere Studio, vendar pri Microsoftu trdijo, da WebSphere ni učinkovit, prezapleten za uporabo, tako razvite rešitve pa je težko vpeljevati.

Kot dodaten napad proti IBM-u pa Host Integration Server 2004 vključuje tudi orodja, ki omogočajo prehod iz IBM-ovih sistemov na Microsoftove. Preostala pomembna izboljšava v novem izdelku je vmesnik, ki omogoča Microsoftovi podatkovni zbirki SQL Server neposreden dostop do strežnikov iSeries in tudi podatkovnih zbirk IBM DB2. Razvojna različica strežnika je že na voljo, končna pa naj bi bila nared do srede 2004. Cena še ni znana.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji