Objavljeno: 14.12.2011

Microsoft množično na iPad in iPhone

Že dal časa je bilo mogoče brati različne namige, da Microsoft pospešeno pripravlja programe za Applove mobilne naprave iPad in iPhone. V samo nekaj dneh so zdaj ta ugibanja potrdili s predstavitvijo kar treh novih izdelkov za iOS. Najprej je prišla na vrsto priljubljena beležnica OneNote, ki jo poznamo iz Microsoftovega paketa Office in je zdaj na voljo tudi v različici optimizirani za tablice iPad. Na sistemu iOS ponuja podobno zamisel organizacije zapiskov v zavihkih, seveda pa omogoča sinhronizacijo s podobnim programom na osebnih računalnikih. V skladu s konkurenco na iOS se je Microsoft odločil, da bo celo ponudil brezplačno različico, ki pa je omejena na največ 500 zapiskov. Različica brez omejitev stane 4,99 dolarjev za iPhone in 14,99 dolarjev za iPad (cene v ZDA, brez DDV).

Druga novost je odjemalec za priljubljeni "omrežni disk" oziroma spletni servis za hrambo, sinhronizacijo in souporabo dokumentov Microsoft SkyDrive. Novi odjemalec zdaj deluje na telefonih iPhone in omogoča dostop, prenos, pregledovanje datotek, za razliko od drugih servisov pa tudi souporabo z drugimi uporabniki, ki jim to dovolimo. Sočasno je Microsoft ponudil tudi SkyDrive na svojem lastnem mobilnem operacijskem sistemi Windows Phone 7. Novi program je brezplačen.

Tretja novost je morda še največje presenečenje. Microsoft se je odločil, da bo na platformo iOS prenesel eno od priljubljenih iger za igralno konzolo Xbox 360. Gre za priljubljeni otroški program Kinectimals, ki je nastal s prihodom dodatka za igralno konzolo Kinect. Otroci se lahko v igri igrajo z navideznimi živalmi, na napravah iOS pa ponuja enake značilnosti interaktivnosti, kot jo ponujajo pri različici za Xbox 360 in Kinect. Cena v ZDA je 2,99 dolarja brez DDV.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji