Objavljeno: 7.12.2005

Microsoft Dynamics CRM 3.0 že v prodaji

Microsoft nekoliko hitreje kot pričakovano objavil končno različico paketa za upravljanje odnosov s strankami Microsoft Dynamics CRM 3.0. Nova različica prinaša tesnejšo povezljivost s pisarniškim paketom Office in povsem nova orodja za prilagoditev programskega paketa specifičnim potrebam posameznih podjetij. CRM 3.0 prinaša nova orodja za pospeševanje trženja, kot so seznami poslovnih priložnosti, orodja za spremljanje prodajnih akcije in orodja za analizo odgovorov kupcev oziroma uporabnikov.

Nova različica močno sloni na orodju SQL Reporting Services v bazi SQL Server, ki je temelj za uporabo novega paketa. Poleg vnaprej definiranih podatkov lahko uporabniki paket razširijo z lastnimi podatkovnimi polji in tabelami, s čimer bo mogoče CRM 3.0 prilagoditi za rabo v različnih industrijskih vertikalah.

Z objavo končno različice so znane tudi cene. Orodje je na voljo v profesionalni različici in taki za manjša podjetja. Cena za profesionalno se giblje v ZDA se gibljejo med 622 in 880 dolarji na uporabnika in 1.244 do 1.761 dolarji za strežnik. Različica za mala in srednje velika podjetja je omejena na 75 uporabnikov, stane pa 400 do 500 dolarjev na uporabnika in 528 do 600 dolarjev na strežnik.

Analitiki menijo, da bo nova različica spodbudila prodajo Microsoftove CRM rešitve, vendar bo nov izdelek imel močne tekmece. Microsoft naj bi letos tako po ocenah prodal za okoli 232 milijonov dolarjev licenc, kjer bo izkupiček celotnega trga presegel 1,6 milijarde dolarjev. Glavni tekmeci so Oracle (Siebel), SAP in Salesforce.com.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji