Objavljeno: 18.8.2016 01:00

Mala podjetja se selijo v oblak, toda ne brez težav

Raziskava družbe Clutch.co med več kot 300 podjetji, ki sodijo v tako imenovan segment malih do srednje velikih podjetij (SMB), je pokazala, da se ta množično selijo med uporabnike storitve v oblaku. Kar 95% vprašanih bodisi uporablja ali pa namerava v kratkem uporabiti vsaj eno storitev v oblaku. Prednjači sicer gostovanje spletnih strani in aplikacij, toda mala podjetja vse bolj posegajo po spletnih pomnilnikih, spletnih poslovnih aplikacijah in drugih storitvah.

Toda raziskava je razkrila tudi manj spodbudno plat uporabe storitev v oblaku. Kar 72% izmed vprašanih podjetij je v zadnjih petih letih menjalo vsaj enkrat ponudnika storitev. Kar v 86% primerih navajajo kot razlog razne težave in nezadovoljstvo s ponujeno storitvijo. 35% vprašanih se je pritožilo nad tehničnimi napakami in izpadi ponudnika storitev. 33% navaja slavo kakovost izvedbe storitev. 32% je k menjavi spodbudilo povišanje cene storitev, 27% pomanjkljiva uporabniška podpora in 26% strežniške omejitve ponudnika.

Če po eni strani gostovanje v oblaku ni več vprašanje, pa se tam ne cedijo ravno med in mleko. Za mala podjetja sicer v splošnem velja, da so izredno pozorna predvsem na ceno storitev, zato se tudi hitro odločajo za menjavo. Najbrž je to tudi razlog, da le okoli 52% podjetij danes uporablja spletne pomnilnike (med njimi najbolj Dropbox), saj za zdaj še shajajo tudi z lokalno hranjenimi podatki in programi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji