Objavljeno: 6.11.2000

Lotus iNotes Web Access

Podjetje Lotus je predstavilo spletni odjemalec novega rodu z imenom iNotes Web Access, ki uporabnikom omogoča dostop do funkcij strežnika Lotus Domino. Z novim odjemalcem imajo uporabniki možnost uporabe vseh funkcij paketa Domino, kot so elektronska pošta, orodja za skupinsko delo, osebne in poslovne informacije. Lotus s programom iNotes Web Access cilja na nastajajoči trg uporabnikov, ki potrebujejo prilagodljivost in nadzorljivost programov, temelječih na spletnih pregledovalnikih, a se hkrati ne želijo odpovedati zmogljivosti in funkcionalnosti.

Ker paket iNotes Web Access temelji na strežnikih in ne potrebuje nameščanja pri uporabnikih, omogoča zmanjšanje stroškov lastništva. To je še posebej pomembno za podjetja z velikim številom razpršenih uporabnikov. iNotes Web Access je, tako kakor drugi izdelki v družini odjemalcev Notes, posebej prilagojen mobilnim uporabnikom. Uporabnikom zagotavlja delo tudi tedaj, ko niso povezani s strežnikom, kar je novost glede na dosedanje rešitve.

iNotes Web Access temelji na novih spletnih tehnologijah, kot sta jezika XML in DHTML, vključuje precej prenovljen uporabniški vmesnik, obenem pa zagotavlja močno zaščito in varnost, kar je bila že doslej prednost izdelkov družine Domino/Notes. Poleg podpore za delo brez povezave s strežnikom (Domino Offline -- DLS), iNotes Web Access ponuja napredno podvojevanje in usklajevanje podatkov, za kar smo doslej potrebovali Okenski odjemalec Notes. V primerjavi z dosedanjimi spletnimi odjemalci so izboljšane tudi funkcije za delo z besedili (vključno z vgrajenim črkovalnikom), podprto je neomejeno število datotek, dodanih sporočilom, izboljšano je upravljanje s koledarjem (osebnim in skupinskim) ter dodana povezljivost z drugimi Lotusovimi paketi, kot sta Sametime in QuickPlace.

Lotus iNotes Web Access je trenutno še v razvojni fazi, program pa je mogoče brezplačno dobiti na Lotusovih spletnih straneh. Za delovanje potrebuje najnovejše brskalnike (Internet Explorer 5.x ali Netscape 4.7 ali novejši) ter zadnje popravke za operacijske sisteme (zlasti Windows NT). iNotes Web Access bo najverjetneje na voljo v prvem četrtletju leta 2001 in bo dostopen v okviru licence CAL. Cene bodo objavljene ob dostopnosti.

http://www.lotus.com/inotes

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji