Objavljeno: 30.12.2011

LG prikazuje 4K televizorje

Korejski LG Electronics bo na januarskem sejmu CES zelo aktiven, saj namerava javnosti prikazati kar nekaj tehnoloških poslastic. Poleg 55-palčnega televizorja z zaslonom OLED, o katerem smo že pisali, bodo javnosti prvič prikazali tudi 84-palčni televizor, ki zmore prikazati sliko v ultra visoki ločljivosti 4K (3840 x 2160 pik).

Za razliko od drugih prototipov podobne vrste je videti izdelek korejskega proizvajalca povsem nared za množično proizvodnjo in prodajo. Podrobnosti okoli cen in začetka prodaje bodo razkrili na samem sejmu. Težava s televizorji in projektorji 4K je v temu, da zanje danes še ne obstaja gradivo s tolikšno ločljivostjo.

Toda LG se morda za skok v višjo ločljivost lahko odloča tudi iz drugih razlogov. Znano je, da je korejski proizvajalec eden največjih pobudnikov cenejše metode prikazovanja slike 3D s pasivnimi očali. Slabost tega pristopa je, da za prikaz slike porabi polovico ločljivosti na klasičnem zaslonu. Z zasloni 4K bi to omejitev odpravili in tudi v pasivni tehniki lahko prikazovali 3D posnetke v polni ločljivosti HD.

http://www.lge.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji