Objavljeno: 13.2.2017 09:00

LG G6 je na poti

LGjev zastavonoša G5 bo počasi dobil naslednika – konec februarja naj bi na sejmu MWC predstavili telefon G6. LG postopoma objavlja vse več podrobnosti o telefonu, zelo zanimiv je denimo zaslon, ki bo imel ločljivost 2880 × 1440, kar pomeni, da bo razmerje stranic 18:9. Večina pametnih telefonov ima namreč bolj tipično razmerje 16:9, G6 bo torej nekoliko višji in ožji. Bomo videli, kakšne bi lahko bile prednosti takega zaslona, po diagonali naj bi sicer meril 5,7 palca.

Telefon naj bi imel tudi izboljšan digitalno-analogni pretvornik za predvajanje glasbe (DAC), konkretno naj bi uporabljal kar štiri take pretvornike na enem vezju. Pravijo, da naj bi s tem dosegli še bistveno nižji šum in zelo malo popačenj (govorijo o skupni popačenosti 0,0002 odstotka). Vsebuje tu klasični, 3,5 mm vmesnik za slušalke, za razliko od nekaterih drugih naprav, ki ta vmesnik počasi opuščajo.

Kakorkoli, gre za kar pomemben telefon za to korejsko podjetje, saj naj bi se predhodnik, model G5, razmeroma slabo prodajal.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji