Objavljeno: 1.12.2011

Lenovo povečuje število tablic

Lenovo po nekoliko poznem vstopu na področje tabličnih računalnikov hitro nadomešča zamujeno s predstavitvami številnih novih modelov. Na domačem dogodku na Kitajskem so tako predstavili kar tri nove tablične računalnike, z velikostmi zaslonov 5, 7 in 10 palcev. Na domačem trgu bodo tablice nosilo ime LePad, na drugih trgih pa po vsej verjetnosti IdeaPad.

Najbolj nepričakovana novost je najmanjši model LePad S2005, ki ima le 5-palčni zaslon z ločljivostjo 800 x 480 pik je bolj podoben telefonu, čeprav nima telefonskih funkcij. Temelji na procesorju Qualcomm s taktom 1,2 GHz, tu pa sta še dve video kameri s 1,3 in 5 milijoni pik. Med vmesniki najdemo USB in HDMI ter podporo za kartice za mobilna omrežja. Vgrajen je Android 2.3. Nenavadno je prav dejstvo, da se je Lenovo odločil za tako majhen računalni, kljub temu, da prodajne statistike kažejo, da kupce ne zanimajo preveč. Po značilnostih zelo podoben izdelek Dell Streak 5 je s prodajne plati precej neuspešen poizkus tega velikana.

Morda pa pri Lenovu tipajo, kaj se v resnici zna "prijeti" pri kupceih, saj so v isti sapi napovedali tudi večja modela LePad S2007 in LePadS2010 ze zelo podobnimi značilnostmi in predvsem razliko v velikosti zaslona (7 ali 10 palcev). V prvem primeru je ločljivost 1024 x 600 pik, v drugem pa 1280 x 800 pik. Oba temeljita na procesorju Qualcomm z dvojnim jedrom in taktom 1,3 GHz, uporabljen pa je Android 3.2 (z obljubo za možnost nadgradnje na 4.0). Razen v zaslonih se modela razlikujeta tudi po trajanju delovanja akumulatorja, pri manjšem ta zagotavlja 8 ur, pri večjem pa kar 11 ur dela.

Še največja razlika med ponudbo družbe Lenovo in podobni izdelki je nova spletna storitev Lenovo Cloud, ki bo na voljo kupcem izdelkov. Posameznemu uporabniku Lenovo ponuja kar 200 GB pomnilniškega prostora za sinhonizacijo in varnostne kopije, tudi med različnimi napravami. Lenovo Cloud bo uporaben tudi v prihajajočih pametnih televizorjih, ki jih podjetje namerava ponuditi v prvem četrtletju 2012.

http://www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji