Objavljeno: 13.1.2013

Lego Mindstorms EV3

Podjetje Lego je predstavilo novo generacijo nadvse zanimivega kompleta Mindstorms, s katerimi se mladi in manj mladi lahko učijo osnov robotike. Tako kot doslej lahko uporabniki iz sestavnih delov sestavijo različne delujoče prototipe, ki se odzivajo na okolico prek različnih tipal (svetloba, dotik, zvok,...). Nova različica Mindstorms EV3 dodaja infrardeče tipalo, predvsem pa so povsem prenovili centralno procesno enoto.

Ta sedaj temelji na zmogljivejšem procesorju, ki uporablja Linux kot operacijski sistem. Za nameček nova enota omogoča hrambo in izmenjavo podatkov (ter programov) prek pomnilniške kartice SD. Robote lahko krmilimo prek namenskih aplikacij za pametne telefone in tablice Apple iOS in Google Android.

Za upravljanje robotov oziroma njihovo programiranje lahko uporabljamo priloženi program NXT, ki temelji na priznani programski opremi LabView, še naprej pa je možno uporabljati tudi standardne programske jezike. S pomočjo Autodeska prvič prilagajo interaktivna navodila, ki omogočajo sestavnice posameznih modelov prikazovati v 3D tehniki, denimo na tablici in s tem olajšajo njihovo sestavo posameznih modelov. Za osnovni komplet Leg Mindstorms EV3 je treba v ZDA odšteti 340 dolarjev, na voljo pa so tudi različni dodatki za okoli 100 dolarjev na komplet.

http://mindstorms.lego.com

http://www.legoeducation.us/eng/categories/products/middle-school/lego-mindstorms-education-ev3

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji