Objavljeno: 31.7.2001

Konkurenca med sistemi za elektronsko bančništvo

Slab teden zatem, ko je podjetje Zaslon objavilo preizkusno različico programa Poslovni asistent, ki bo omogočal podjetjem elektronsko poslovanje z večjim številom bank, je konkurenčno podjetje Zrcalo predstavilo izboljšano različico svojega EPP 2.0 za poslovanje z Agencijo za plačilni promet in bankami. Ta sedaj podpira upravljanje večjega števila računov v eni ali več bankah. Zrcalo in Zaslon sta poleg Halcom Informatike vodilni domači podjetji za elektronsko bančništvo, vsa tri pa so s svojimi rešitvami vse bolj prisotna tudi na tujih trgih, predvsem v bivši Jugoslaviji.

Zrcalov EPP je debeli odjemalec, ki se povezuje s programi za finančno poslovanje podjetja in omogoča elektronsko vodenje transakcijskih in deviznih računov, odprtih v bankah. Zaslonov Poslovni asistent je razširjena rešitev Bančni asistent, ki so jo razvili za nekatere slovenske banke in jo te tržijo pod lastnimi blagovnimi znamkami, med katerimi je najbolj znan Klik Nove ljubljanske banke. Končna različica Poslovnega asistenta naj bi po napovedih proizvajalca bila na voljo oktobra in bi prav tako ponujala elektronsko poslovanje z računi v različnih bankah. Oba programa imata visoke varnostne zaščite, ki temeljijo na infrastrukturi javnih ključev, certifikatih in pametnih karticah.

Vendar pa je za uspešnost programov za poslovno elektronsko bančništvo predvsem pomembna podpora čim večjega števila bank, s katerimi lahko uporabnik posluje. Trenutno Zrcalov EPP podpira šest bank (Nova kreditna banka Maribor, Dolenjska banka, Banka Celje, Slovenska investicijska banka, Volksbank in Probanka), medtem ko Zaslonov Poslovni asistent podpira kar trinajst bank, med drugim tudi Nova ljubljanska banka, SKB Banka in Nova kreditna banka Maribor.

http://www.zrcalo.si

http://www.zaslon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji