Oglasno sporočilo
Objavljeno: 26.5.2020 06:11

Kako Trend Micro ščiti vaše digitalno pisarniško okolje?

Varnost pri delu na daljavo in zaščita poslovne elektronske pošte v oblaku.

V zadnjem času je delo na daljavo postalo izjemno pomemben dejavnik v poslovanju številnih podjetij. Da bi delo potekalo kar se da nemoteno, mnoga podjetja in organizacije uporabljajo spletna orodja, kot so videokonference, rešitev Microsoft Teams ter pisarniško zbirko Microsoft Office 365 ali G Suite. Zaščita razpršenih skupin uporabnikov postane pravi izziv, če v organizaciji še niso bile uvedene sodobne in namenske rešitve za kibernetsko varnost. V takih razmerah je najboljša izbira Cloud App Security podjetja Trend Micro – rešitev, ki učinkovito ščiti pred kibernetskimi nevarnostmi in zagotavlja brezhibno integracijo z Microsoftovimi storitvami.

Če ste uporabnik zbirke Office 365, je dodatna prednost tega paketa možnost integracije s storitvami, ki jih ponuja paket Microsoft Collaborative Services. Medtem ko e-poštni optični bralnik v Cloud App Security filtrira poštni promet pred dostavo na organizacijski poštni strežnik (v primeru Office 365 je to Exchange v oblaku), se Cloud App Security integrira tudi neposredno z Microsoftovimi storitvami – Exchange, One Drive, Sharepoint, Teams ter drugimi storitvami, kot so Gmail, Google Drive, Dropbox in Box. V vseh primerih zagotavlja zaščito pred izsiljevalskimi virusi (ang. ransomware) in drugimi naprednimi grožnjami.

Pomembne funkcije Cloud App Security:

  • Neposredna integracija prek Microsoftovih vtičnikov API zagotavlja zaščito dokumentov, shranjenih v storitvah Exchange, Sharepoint, OneDrive, Box, Dropbox in Google Drive.
  • Hitra namestitev in konfiguracija, ki ne zahteva dodatne programske opreme ali spremembe stanja obstoječega okolja (ne zahteva spreminjanja zapisov MX).
  • Zaščita pred ciljanimi napadi in izsiljevalskimi virusi z napredno analizo vedenja datotek.
  • Preprečevanje izgube podatkov in nadzor nad deljenjem občutljivih podatkovnih datotek (osebnih podatkov, številk računov in kreditnih kartic, PCI).
  • Napredna zaščita pred krajo identitete in napadi prek ponarejenih e-poštnih računov, zaščita pred direktorskimi prevarami, ki vključuje strojno učenje in prepoznavanje sloga pisanja ključnih zaposlenih v podjetju.
  • Integracija z Google Apps for Work in e- -poštnimi računi storitve Gmail.
  • Sposobnost prepoznavanja korelacije informacij in odzivanja na grožnje, ki vstopajo v IT-sistem prek e-pošte in računalnikov (Trend Micro XDR).
  • Vsa e-pošta v storitvi Office 365 je v karanteni (ni potrebno podvajati karantene).

Integracija z zaščito končnih točk

Lani je kar 94 % zlonamerne programske opreme v poslovna okolja prišlo preko e- -pošte in računalnikov zaposlenih. Za ustrezno zaščito je izredno pomembno zagotoviti popolno vidnost in večslojno zaščititi uporabnike.

Trend Micro XDR ponuja rešitve programske opreme kot storitve za zaščito odjemalcev (Apex One as a Service), e-pošte (Cloud App Security) in računalniške forenzike (Endpoint Sensor XDR) z možnostjo prepoznavanja korelacij, informacij in odzivanje na grožnje, ki vstopajo v IT-sistem preko e-pošte pa tudi računalnikov zaposlenih. Rešitev skrbniku ponuja odgovore na vprašanja, kdaj je prišlo do vdora in kje je vir okužbe, pokaže pot premikanja zlonamerne kode in kateri so tisti elektronski nabiralniki in računalniki, ki so ogroženi. S tem pomaga zagotavljati pravočasen odziv na digitalne grožnje.

Brezplačen preizkus

Proizvajalec Trend Micro omogoča 30-dnevni brezplačni preizkus svoje rešitve – namestite jo lahko neposredno preko povezave https://bit.ly/2yFbjct.

Za dodatna vprašanja, ponudbe in informacije pa se obrnite na pooblaščenega zastopnika Trend Micro, podjetje Veracomp d.o.o. iz Ljubljane.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji