Objavljeno: 26.11.2013 06:00

Kadrovske rošade v Blackberryju ali veliki eksodus

V BlackBerryju se čedalje bolj kopičijo težave, o čemer pričajo odhodi vodilnih ljudi iz podjetja. Po zamenjavi podjetja izvršnega direktorja sedaj podjetje zapuščajo finančni direktor (CFO), operativni direktor (COO) in direktor trženja (CMO).

V začetku meseca je postalo jasno, da Fairfax Financial Holdings ne bo kupil BlackBerryja, čeprav je trenutno z 10-odstotnim deležem njegov največji lastnik. Ugotovili so, da je BlackBerry predrag oziroma premalo dobičkonosen. Vse, kar je dobil, je milijardo dolarjev težko likvidno injekcijo iz zamenljivih obveznic. Hkrati je podjetje zapustil tudi izvršni direktor Thorstein Heins (v bistvu so ga odpustili), ki ga bo začasno nadomeščal John Chen.

Sedaj se eksodus vodilnih nadaljuje. Poslavljajo se operativni direktor, direktor trženja Frank Boulben in finančni direktor Brian Bidulka. Tear in Boulben sta odpovedala delovno razmerje, medtem ko je Bidulka le odstopil in bo ostal v podjetju do konca fiskalnega leta kot Chenov svetovalec. Finančni direktor bo postal James Yersch, medtem ko še ni znano, kdo bo zasedel preostala prosta delovna mesta. Prav tako podjetje zapušča član upravnega odbora Roger Martin, ki je odstopil.

Izjava za javnost je ustrezno polikana, tako da ni mogoče reči, ali gre za prostovoljni eksodus zaradi slabih obetov ali pa za čistko novega vodstva, ki si prizadeva preokreniti padec podjetja. Investitorjem je bolj ali manj vseeno, saj delnica BlackBerryja včeraj ni beležila opaznih premikov v eno ali drugo smer.

 

http://www.marketwired.com/printer_friendly?woid=913615&segid=3

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji