Objavljeno: 9.8.2001

Izšel je brskalnik Netscape 6.1

Po nekaterih zapletih glede stabilnosti kode in kritikah uporabnikov je družba AOL/Nestscape dokončala z razvojem nove različice brskalnika Netscape 6.1. Po besedah proizvajalca so inženirji poskrbeli, da program zdaj deluje kar se da stabilno, precej pa so tudi pohitrili njegovo delovanje. Ena izmed novih možnosti je tako modul Quick Launch, ki poskrbi za to, da se brskalnik namesti v pomnilnik že ob zagonu računalnika in je tako na klic uporabnika zelo hitro na voljo.

Izboljšali so tudi uporabniški vmesnik, zlasti način delovanja samodejnega zaključevanja vnosov (autocomplete), spremenjen pa je tudi modul za iskanje podatkov na spletu. Uredili so menuje, predvsem kar se tiče funkcij povezanih z zagotavljanjem varnosti in zasebnosti. Sestavni del programa je modul za kramljanje, ki odslej podpira emoticone, majcene ikone, ki ponazarjajo razpoloženje oseb, ki sodelujejo v pogovoru. Zanimiva je tudi možnost, da lahko s pomočjo elektronske pošte pošljemo drugim obvestilo, kje nas dobijo v klepetalnici. Med pomembnimi novostmi je zavihek History v orodjarni z lastnimi nastavitvami in bližnjicami, kjer lahko hitro izberemo med naslovi doslej obiskanih strani.

Čeprav mnogi menijo, da je boj za prevlado brskalnikov končan (zmagal naj bi Microsoft), pri družbi AOL niso tega mnenja. Brskalnik prilagajajo uporabnikov svojega omrežja (največjega na svetu) in se s tem funkcijsko oddaljujejo od ponudbe običajnih brskalnikov. Prav zato ob izidu novega brskalnika napovedujejo nadaljnji razvoj brskalnika Netscape 4.x, ki je bolj splošno zasnovan, omenjajo pa tudi možnost nastanka tudi drugih brskalniških izdelkov. Poleg tega Nestacpe deluje na različnih računalniških platformah, od Windows, MacOS, Linux in Unix, kjer marsikje Microsoft s svojimi izdelki ni prisoten. Netscape 6.1 je že na voljo kot brezplačni prenos s proizvajalčeve spletne strani.

http://www.netscape.com

http://www.aol.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji