Objavljeno: 17.11.2005

Izi mobil

Volja mobil, podjetje, ki so ga ustanovili isti lastniki kot Voljatel, je predstavilo blagovno znamko Izi mobil in z njo postalo prvi navidezni mobilni operater, ki ponuja predplačniške storitve (Debitel ponuja tudi naročniške). Izi mobil prodaja le storitve, torej SIM kartice, medtem ko se s prodajo telefonov ne bo ukvarjalo, gostujejo pa na Mobitelovem omrežju. Sodelovanje temelji na evropski zakonodaji, ki določa da mora operater s pomembno tržno močjo k svojemu omrežju pripustiti tudi alternativne, navidezne ponudnike.

Tržna prednost pred konkurenco (Mobi, Halo), kot jo vidijo predstavnika podjetja, se skriva v enostavnosti ponudbe, saj so klici v vsa omrežja, stacionarna in mobilna, enako tarifirani (29 tolarjev na minuto, 19 tolarjev za SMS in dovolj majhen MMS), polnjenje kartice pa je možno kar prek interneta. Cena dohodnih klicev je enaka kot jo ponuja Mobitel, enako velja tudi za ceno podatkovnega prenosa GPRS. UMTS v ponudbo ni vključen.

Novi operater ima za delovanje predvidenih 100.000 telefonskih številk v omrežju 051, o ciljnem tržnem deležu pa odgovorni niso želeli govoriti. V prihodnosti merijo na tesnejše povezovanje s storitvami podjetja Voljatel, kjer bi bilo ob Mobitelovem soglasju moč realizirati tudi zanimive rešitve kot je npr. povezava mobilnih omrežij v različnih državah prek zastonjske telefonije IP. In tako telefonirati po lokalni tarifi tudi v drugo državo. No, to je zaenkrat še na ravni teorije.

http://www.izimobil.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji