Objavljeno: 19.12.2011

Iz našega arhiva: Fotografski tečaj za telefone

Pametni telefon je ob nakupu vse prej kot pameten. Bister morda, pamet pa mu je treba še priskrbeti. Kam usmerjati ta visokotehnološki nepopisan list papirja, ki se na naši dlani nebogljeno povezuje na brezžična učilišča širnega sveta, ko ga želimo naučiti, da bi čim bolje izkoristil vgrajeno elektronsko oko za zajemanje dih jemajočih fotografij?

Zgornja poetičnost je morda posledica nabitega ega od vsega artizma, ki smo ga bili deležni in, ki smo ga, o tem smo prepričani, zmožni odslej ustvarjati tudi sami. Nekaj minut brskanja in klikanja po spletnih trgovinah najbolj razširjenih operacijskih sistemov za pametne telefone - Android in iOS - je bilo dovolj, da se vse, kar fotografiramo, spremeni v izjemnost. In v takih trenutkih zanosa je včasih kar slabo, da se nam že po vsakem pritisku sprožilca ponuja gumb "deli v spletu".

Delirij pri nekaterih sicer lahko traja dlje, kot bi si želeli. A nad fotografskimi aplikacijami za mobilne telefone ne gre prehitro obupati ali se nad njimi pretirano zmrdovati. Tudi, če sodimo med fotografsko bolj izobražene, nam lahko pridejo še kako prav. Kaj nam torej ponujajo te novodobne pogosto celo brezplačne programske dobrine?

Preostanek članka si lahko preberete na sledeči povezavi:

http://www.monitor.si/clanek/fotografski-tecaj-za-telefone/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji