Objavljeno: 30.3.2016 10:00

iPhone SE naj bi bil pri nas že prihodnji teden

Sodeč po govoricah, objavljenih na strani AppleInsider, naj bi bil Applov novi telefon, model iPhone SE, tudi pri nas na voljo že čez slab teden, konkretno četrtega aprila. Jutri sicer steče prodaja v ZDA in nekaterih drugih večjih državah (tudi Nemčiji in Franciji), prihodnji teden pa še v vrsti drugih težav, med katerimi je tudi Slovenija.

Gre za telefon, sestavljen iz različnih že znanih delov, cilja na tiste, ki si želijo manjši telefon, torej niso zadovoljni s poplavo vse večjih naprav. Tako uporablja ohišje, praktično enako starejšemu modelu 5S, gre torej za štiri-palčni zaslon ločljivosti 1136 × 640. Procesor je Applov A9, znan iz novejšega modela 6S, pomnilnika je 2 GB, pogon je velik 16 ali 64 GB. Cene se naj bi v Evropi začele pri 489 evrov za osnovni model, kot smo že večkrat pisali se nam zdi 16 GB prostora danes res malo. V ZDA je scena za enak telefon sicer občutno ugodnejših 399 dolarjev. Hkrati se naj bi začel prodajati tudi novi iPad Pro, gre za zmogljivo tablico navadne velikosti, torej z 9,7 palčnim zaslonom.

Čeprav gre splošni trend pri telefonih proti večjim zaslonom je vseeno kar nekaj uporabnikov, ki si želi oziroma ceni nekoliko manjšo napravo, tako, ki se jo lahko uporablja v eni roki. Takim bo novi iPhone SE vsekakor odgovarjal, si predstavljamo, da bi lahko k takem koraku prepričal tudi kakega izmed androidnih tekmecev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji