Objavljeno: 13.1.2017 01:00

iOS bo Applu kmalu prinesel že skoraj bilijon dolarjev prihodkov

Kljub velikanski svetovni priljubljenosti Applovih telefonov iPhone in drugih izdelkov na temelju iOS, se večinoma ne zavedamo povsem, kako velika uspešnica je postala platforma, ki letos praznuje 10 let obstoja. Apple je v desetih letih prodal 1,2 milijarde telefonov iPhone, s čimer je to postal najuspešnejši izdelek vseh časov, sploh če pomislimo njegovo še razmeroma kratko življenje.

V analizi družbe Asymco lahko preberemo še nekaj zanimivih statistik, ki so povezane z iOS. V oči najbolj bode podatek, da bo Apple po vsej verjetnosti že sredi leta 2017 s prodajo vsega, kar je povezano z iOS, presegel neverjetno mejo bilijon (milijon milijonov) dolarjev prihodkov. Po sedanjem gibanju prodaje bo sredi leta Apple prodal že za okoli 980 milijard dolarjev iPhonov, iPadov, Apple TV-jev in ur Apple Watch. Če k temu dodamo še prodajo mobilnih aplikacij, kjer se gibljejo blizu 100 milijard prodanih izdelkov, bo Apple letios zlahka presegel bilijon.

Ob tako velikih številkah se zdi zaslužek, ki ga je Apple izplačal tretjim proizvajalcem programov malenkostni delež, a je v resnici še vedno velikanski. Apple je v desetih letih skupaj izplačal za okoli 60 milijard dolarjev kupnin narejenih s programi prek trgovine App Store. Morda je še bolj zanimivo, da prodaja še naprej strmo narašča, tako da se bodo samo v letu 2017 predvidoma izplačali nadaljnjih 20 milijard, tretjino tega, kar v zadnjih desetih letih.

Mašinerija, ki jo je ustvaril Apple pa se namerava še ustaviti. Ravno nasprotno, na temelju iOS, trgovine App Store in spletne storitve iTunes nameravajo prodajo še povečati. V zadnjih dneh so vse bolj intenzivne govorice, da namerava Apple na velika vrata vstopiti v svet pretočnih video storitev, kot je na primer Netflix.

Še več, Apple načrtuje lastno proizvodnjo TV nanizank, po vzoru tega, kar počneta Netflix in Amazon. Predstavniki družbe Apple naj bi odgovornim v Hollywoodu neuradno omenjali, da pripravljajo lastne serije po vzoru trenutno najbolj priljubljenih, kot so Westworld in Stranger Things, pa tudi zabavna oddaja Carpool Karaoke, kjer je že znan seznam mednarodnih zvezd, ki bodo prepevale v avtomobilu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji