Objavljeno: 8.1.2013

Intelove novosti

Intel je na sejmu CES razkril cel niz novosti za najrazličnejše tipe mobilnih naprav. Za začetek je zanimiva že nova procesorska platforma Lexington (Z2420), ki je namenjena predvsem cenejšim pametnim telefonom za države v razvoju. Kljub temu zagotavlja razmeroma dobro procesno moč, saj skupaj z grafičnim jedrom PowerVR omogoča predvajanje in snemanje video posnetkov v polni ločljivosti HD, procesor pa bo s taktom 1,2 GHz dovolj zmogljiv za podporo omrežjem HSPA+.

Druga novost je procesor z delovnim imenom Bay Trail, ki bo narejen v novi 22-nm arhitekturi in bo nudil približno dvakrat višjo zmogljivost od današnjih varčnih procesorjev. Intel s tem izdelkom cilja na tablice, predstavljal pa bo glavnega tekmeca za pravkar predstavljeno platformo Nvidia Trega 4. Govori se o taktih do 2,4 GHz, prve izdelke pa lahko pričakujemo šele proti koncu leta.

Zanimiva je tudi Intelova odločitev, da bo v novo minimalno specifikacijo za prenosnike Ultrabook vključil tudi zahtevano podporo za zaslone na dotik in to take, ki jih bo mogoče brezžično povezati z matično enoto. Temu projektu interno pravijo North Cape. Pričakujemo lahko torej ultra lahke "tablice", ki pa bodo delovale le v kombinaciji z matično enoto v dosegu brezžičnega signala.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji