Objavljeno: 16.5.2017 01:00

Intel pripravlja procesor Core i9

Na internetnih forumih so se pojavile informacije, da Intel pripravlja novega člana družine procesorjev Intel Core, ki se bo umestil na sam vrh ponudbe, tako po zmogljivosti, kot ceni. Intel Core i9 bo menda eden od članov osvežene družine Skylake-X, vseboval pa menda 12 jeder in skupno 24 niti.

Povsem mogoče je, da Intel s tem odgovarja na AMDjev izziv v obliki procesorja Ryzen Whitehaven, ki bo imel 16 jeder in 32 niti. Poleg najzmogljivejšega procesorja Core i9, ki bo imel v imenu priponko 7920X naj bi Intel pripravljal tudi različice z 10, 8 in 6 jedri. Procesorji naj bi imel največ 1 MB velik drugonivojski predpomnilnik po posameznem jedru, do 16,5 MB velik tretjenivojski predpomnilnik, do štiri podatkovna vodila za pomnilnik in do 44 stez za vodilo PCI-Express.

Procesorje naj bi Intel uradno predstavil junija na sejmu Computex, isti mesec pa bo v prodajo prišel najzmogljivejši član. Šibkejši modeli bodo sledili v avgustu. Cene so še skrivnost, a bodo najbrž konkurenčne AMDjevi ponudbi. Glavna ciljna skupina za Core i9 bodo računalniški entuziasti in igračarji, čeprav ni izključena možnost rabe v drugih segmentih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji