Objavljeno: 25.8.2010

Intel: najzmogljivejši Atom in sodelovanje z Nokio

Intel je predstavil nov mobilni procesor Atom N550, ki nudi mini prenosnikom in netbookom večjo zmogljivost z dvojnim jedrom, podporo za pomnilnike DDR3, tehnologije Hyper-Treading in SpeedStep. Vse skupaj prispeva k bistveno večji zmogljivosti ob približno enaki ali celo nižji porabi energije kot pri modeli N450, ki je imel le eno jedro. Nove netbooke z novim procesorjem pripravljajo pri Acerju, Asusu, Fujitsuju, Lenovu , LG-ju, Samsungu, MSI-ju in Toshibi.

Sočasno so pri Intelu tudi najavili poglobljeno sodelovanje s finsko družbo Nokia, ki bosta zgradila skupni raziskovalni center v okviru univerzitetnega centra v Oluju. Med prvimi cilji novega laboratorija je razvoj novih, privlačnih mobilnih uporabniških izkušenj, tudi z uporabo tehnologije prikazovanja 3D, ki bodo izkoristile hiter napredek na področju zmogljivosti mobilnih naprav.

V laboratoriju se bodo sprva posvetili raziskavam na področju razvoja novih in privlačnih mobilnih uporabniških izkušenj, ki bodo lahko izkoriščale čedalje bolj zmogljive mobilne naprave. Z ustvarjanjem vmesnikov, ki so bolj podobni interakcijam v resničnem svetu, bi lahko zagotovili bolj naravne in intuitivne izkušnje, na podoben način kot to omogoča uporaba realistične tridimenzionalne grafike v najsodobnejših igrah in filmih. Novi laboratorij je odlično usklajen z odprtokodno platformo MeeGo, ki sta jo pred kratkim predstavili podjetji Intel in Nokia.

http://www.intel.com

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji