Objavljeno: 28.11.2011

Infosek 2011

Oči domače IT srenje so bile minuli teden usmerjene v Novo Gorico, kjer se je odvijala tradicionalna, tokrat že deveta, konferenca Infosek. Gre za osrednji dogodek na področju informacijske varnosti, zaščite podatkov in neprekinjenega poslovanja v Sloveniji. Konferenca je bila razdeljena na različne sekcije in vzporedne aktivnosti, npr. delavnica »Analiza okuženega računalnika«, »CIO forum« in »Varna tajnica«, ki so še dodatno začinili že tako pestro dogajanje.

Organizator je znova poskrbel za serijo interesantnih predavanj med katerimi bi si mnoga zaslužila daljši časovni termin. Matej Kovačič, Gorazd Žagar in Ferdinand Šteharnik so preverili varnost IP telefonije ter zabavali prisotne z demonstracijo pošiljanja »spoofed« sporočila SMS. Grega Prešeren je predstavil problematiko protokola SSL/TLS ter opisal notorični napad BEAST, ki je pred nekaj meseci dodobra pretresel varnostno skupnost. Veliko zanimanja je poželo tudi predavanje »Izkušnja z računalniškim vdorom in sodni epilog«, kjer so predstavniki Tehničnega šolskega centra Nova Gorica opisali dejanski primer vdora v šolski sistem ter odziv na varnostni incident. Seveda ni manjkalo predavanj, ki se spodobijo za vsako resno varnostno konferenco. Udeleženci smo tako prejeli obvezno dozo APT-ja, SaaS-a, standarda ISO/27001, ipd.

Konferenca Infosek je ponudila tri dni zanimivih predavanj in srečanj. Na sistemskih administratorjih in direktorjih IT služb pa je, da tukaj pridobljena znanja in informacije posredujejo v produkcijska okolja. Sicer se lahko tudi naslednje leto zgodi, da bo le pet varnostnih inženirjev pritrdilno odgovorilo na vprašanje: »Ali kdo pozna ADS?«

http://www.infosek.net/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji