Objavljeno: 6.4.2016 01:00

IKEA stavi na navidezno resničnost

Nakup nove kuhinje je običajno dokaj stresno opravilo, še posebej če na koncu kupimo nekaj drugega, kot smo si prestavljali. Pri trgovcu IKEA menijo, da lahko bojazni precej zmanjšajo z uporabo navidezne resničnosti.

Zanimiv je način, ki so ga ubrali. Na portalu Steam, kjer sicer srečamo predvsem igre, so objavili aplikacijo IKEA VR Experience, ki deluje kot VR aplikacija na prikazovalnika HTC Vive. V prikazanem modelu lahko izbiramo samo med tremi sobami in spreminjamo barve pohištva, toda za zdaj gre samo za eksperiment.

Uporabniki prikazovalnika Vive se lahko sprehajajo po navidezni kuhinji, odpirajo predale, jemljejo v roke predmete in jih prestavljajo po kuhinji. Čeprav gre za poizkus z omejeno funkcionalnostjo pri IKEI menijo, da imajo ogromno možnosti za razvoj na tem področju, vsekakor z možnostjo pregleda kuhinje, kij e natančno sestavljena po meri kupca.

IKEA bo izdelek še naprej razvijala, naslednji mejnik pa so si postavili za avgust, ko bodo imeli nared prvi komplet funkcionalnosti za praktično rabo. Najbrž bomo od tedaj dalje v trgovinah tudi zagledali čelade HTC Vive.

1S0GO5kbMYo

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji