Objavljeno: 27.12.2003

IDC: dobre napovedi za leto 2004

Podjetje IDC napoveduje, da bo leto 2004 za računalniško industrijo precej boljše, kot so bila minula sušna leta. K temu bodo prispevali tako splošno izboljšanje v svetovni in zlasti ameriški ekonomiji, kot tudi novi izdelki, ki bodo ustvarili povečano povpraševanje tako na področju zabavne elektronike, kot tudi poslovne informatike. Po ocenah družbe IDC naj bi se sredstva za IT v letu 2004 povečala za 6 do 8% glede na leto 2003.

Čeprav računajo, da se bo prodaja povečala na vseh segmentih, so nekatera področja v svoji analizi še posebej izpostavili. Na poslovnem področju bodo še naprej v ospredju outsourcing storitev, večinoma v države s cenejšo delovno silo ter prodor standardiziranih in cenenih sistemov v vse sfere storitvenega računalništva. Kako pomemben je outsourcing za bodočnost računalništva pove že podatek, da samo za ameriška podjetja to pomeni rast od 16 milijard dolarjev letno v letu 2004 do predvidoma kar 46 milijard dolarjev v letu 2007.

Leto 2004 bo vsekakor tudi leto brezžičnih komunikacij, predvsem na področju zabavne elektronike in izdelkov za domačo rabo. Močno naj bi se razširila pokritost javnih področjih z brezžičnim signalom, saj naj bi od danes skupno okoli 50.000 vročih točk do konca leta 2004 ta številka zrasla na 85.000 točk po celem svetu. Kot kaže, pa brezžične komunikacije še naprej ne bodo povsem prepričale poslovne uporabnike, ki bodo previdni pri odločitvah o uporabi.

http://www.idc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji