Objavljeno: 29.10.2005

IBM Tivoli nadzoruje storitveno usmerjeno arhitekturo

IBM je predstavil nove programske pakete Tivoli, s katerimi je olajšan nadzor nad okolji s storitveno usmerjeno arhitekturo (Service Oriented Architecture - SOA). Poleg nadzora nad tradicionalnimi viri podatkov v podjetju lahko nova programska oprema skrbi tudi za upravljanje s kompleksnimi programi SOA, spletnimi storitvami in ostalimi sporočilnimi tehnologijami, ki se uporabljajo v SOA. Programska oprema poskrbi za varnost, nadzor, nastavljanje in dodeljevanje sredstev in s tem omogoča odgovor tako na varnostne grožnje kot na nepričakovan porast prometa.

Nova IBMova programska oprema bo nadzorni del paketa IBM SOA Foundation, integriran in odprt komplet programske opreme, najboljših primerov, vzorcev uporabe in izkušenj, ki uporabnikom omogoča modeliranje, postavitev, postavitev in upravljanje SOA. Programska oprema integrira procese, predpisane v infrastrukturni knjižnici IT (IT Infrastructure Library - ITIL), tako da gre za orodje, ki omogoča hitro iskanje in popravljanje napak.

IBM Tivoli Composite Application Manager for Response Time Tracking samodejno opozarja uporabnike na težave z odzivnim časom v transakcijah SOA, še preden to opazijo odjemalci. IBM Tivoli Composite Application Manager for SOA prikaže ozka grla in določi procese in storitve, ki porabijo največ virov ali največ časa za izvršitev. IBM Tivoli Composite Application Manager for WebSphere pa izboljša zmogljivost in dostopnost SOA programov.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji