Objavljeno: 1.8.2001

IBM pripravlja nadzorni program za varnost brezžičnih omrežij

IBM-ovi raziskovalci razvijajo program Wireless Security Auditor za nadziranje varnosti brezžičnih krajevnih omrežij, ki ugotavlja katere vstopne točke omrežja so varne. Prototip so pripravili na ročnem računalniku z Linuxom in brezžično omrežno kartico. Projekt so pričeli razvijati zaradi skrbi nad varnostjo lastnega hitro rastočega brezžičnega omrežja. Prav hitra rast tovrstnih omrežij v podjetjih, pa po njihovih ocenah predstavlja največjo varnostno težavo, saj včasih niti nadzorniki omrežja ne vedo kje vse se nahajajo vstopne točke.

Wireless Security Auditor predstavi podrobne informacije za vse vstopne točke v omrežju, med drugim postajo, omrežno ime, naslov, lokacijo in varnostno stanje. Čeprav je osnovni cilj Wireless Security Auditorja povečanje zaščite pred vdori v brezžično omrežje, so mnogi analitiki že izrazili skrbi, da bi program lahko dejansko pomagal hackerjem. IBM-ovi raziskovalci te skrbi zavračajo, kot glavni razlog pa navajajo prav dejstvo, da je program precej pasivne narave in narejen za ročni računalnik, ki ni dovolj zmogljiva naprava za vdiranje v omrežja.

Projekt je trenutno pripravljen na preizkusno obdobje, vendar pa pri IBM-u še niso prepričani kdaj bo izdelek na voljo in koliko bo stal.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji