Objavljeno: 31.10.2005

IBM bo izpopolnil Google Desktop Search

Morda edini upravičen očitek Googlovemu namiznemu iskalniku je, da ni dovolj dobro pripravljen za uporabo v poslovnih okoljih. A tudi ta utegne kaj kmalu zatoniti v pozabo. IBM in Google bosta namreč združila lastni tehnologiji pri razvoju iskalnega orodja za pisarniške uporabnike, ki bodo lahko poleg datotek in elektronske pošte hitro in temeljito iskali tudi po podatkovnih bazah podjetij. IBM bo svoj sistem OmniFind, namenjen iskanju v poslovnih okoljih, nadgradil z Googlovo brezplačno tehnologijo za namizno iskanje, tako da bodo uporabniki lažje dostopali do podatkov znotraj posameznih organizacij, ki se pogosto nahajajo v več ločenih sistemih.

Skupni izdelek bo na voljo vsem kupcem IBM-ove programske opreme WebSphere, razvijali pa bodo tudi bolj specifične rešitve. Ena izmed prvih bo zbirka podatkov o kaznivih dejanjih, ki bo vladnim organizacijam in policiji omogočala hiter dostop do statistik kriminala in poročil o aretacijah, kaznivih dejanjih ipd.

Sodelovanje med največjim računalniškim podjetjem in prvakom spletnega iskanja ne bo imelo nikakršnih finančnih posledic za katerokoli izmed podjetij. A le nekaj dni po napovedi sodelovanja s Sunom si je Google na svoj breg pridobil še enega strateškega partnerja, ki mu utegne še kako koristiti v tekmi z Microsoftom.

http://www.ibm.com

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji