Objavljeno: 7.4.2017 14:00

Huawei z dobrimi poslovnimi rezultati

Kitajski Huawei, proizvajalec pametnih telefonov in druge telekomunikacijske opreme, je objavil končno finančno poročilo za leto 2016, to kaže na solidno rast.

Letni prihodki so namreč znašali dobrih 75 milijard dolarjev, to je skoraj tretjino več od leta 2015. Neto dobiček je znašal dobrih 5 milijard dolarjev, to je sicer le malenkost več kot v letu prej, je pa res, da so večina dobička vložili nazaj v razvoj.

Solidno se je odnesel oddelek Huawei Carrier BG, ta skrbi za opremo za operaterje, pri telefonih pa prodajajo vse več dražjih modelov (zelo dobro se je odnesel njihov model P9). Tudi sami opažamo, da so njihove naprave vse boljše in se podjetje občutno krepi tudi na našem trgu. Tudi sicer gre kitajskim proizvajalcem dobro, kar se pozna pri drugih – HTC je že napovedal, da se bo počasi umaknil iz spodnjega, cenovno dostopnejšega dela trga (kjer so kitajska podjetja res močna) in se usmeril k dražjim napravam. Huawei je sicer tretji največji proizvajalec na svetu (za Applom in Samsungom), pravijo, da naj bi že naslednje leto prišli na drugo mesto.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji