Objavljeno: 7.4.2016 01:00

Huawei P9 in P9 Plus

Huawei je v Londonu predstavil svoja nova vrhunska pametna telefona P9 in P9 Plus, ki bosta zanimiva še posebej za ljubitelje fotografij in video posnetkov. Pri fotografskem delu so namreč sodelovali z znamenitim specialistom Leica. Telefona imata vgrajena kar dve kompleta leč in fotografskih tipal (2 x 12 milijonov pik). Prvi komplet imenovan RGB zajema predvsem barve kadra, drugi pa je v bistvu monokromatski fotoaparat, ki zajema slikovne podrobnosti.

Slike nato združi programska oprema. Huawei trdi, da so s takim principom dosegli kakovost zajema posnetkov, ki omogoča vrhunsko predstavitev barv, podrobnosti in globine posnetka. Uporabniki bodo lahko izbirali tudi s posebnimi režimi zajema, kot so žive barve, mehke barve, monokromatski posnetki. Fotoaparat pozna tudi več načinov ostrenja (laser, kalkulacija globine, kontrast) in se na željo lahko avtomatsko odloči za najboljšega.

Telefona sta narejena iz zelo kvalitetnih materialov: ogrodje iz aluminija, zaščita iz posebnega stekla. P9 ima vgrajen 5,2-palčni zaslon IPS, večji model P9 Plus pa premore 5,5-palčni zaslon v tehnologiji AMOLED. V obeh primerih je ločljivost HD (1920 x 1.080 pik). Celoto poganja 8-jedrni procesor HiSilicon Kirin 955 s takti 1,8 in 2,5 GHz.

Vsi modeli imajo vgrajen 3 ali 4 GB velik pomnilnik, za podatke pa je na voljo 32 oziroma 64 GB Flash RAM. Kasneje obljubljajo tudi model s 128 GB RAM. Vgrajeni so vmesniki USB- Type C, NFC, pa tudi biometrično tipalo za razpoznavo prstnih odtisov. Akumulatorji so veliki 3.000 oziroma 3.400 mAh. Huawei navaja, da so vgradili sistem hitrega polnjenja, ki telefon v 10 minutah napolni do mere, da lahko z njim opravljamo okoli 6 ur govora.

Najmanjši model P9s 3 GB in 32 GB Fralsh RAM bo stal v Evropi brez subvencij 599 evrov, najdražji P9 Plus s 4 GB RAM in 64 GB Flash RAM pa 749 evrov. Na prvih trgih bo na voljo od meseca maja 2016.

Zyn8gRt8i2I

e4TXO49n0P8

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji