Objavljeno: 11.4.2019 10:00

Hrvaška in Huawei sta podpisala "sporazum o razumevanju in sodelovanju"

Pred začetkom sestanka vlad 16+1 (16 držav srednje in vzhodne Evrope + Kitajska) v Dubrovniku, je Hrvaška Vlada s Huaweiem podpisala sporazum, ki temu kitajskemu velikanu na Hrvaškem odpira vrata v smeri Pametnih mest.

Vodja Hrvaškega centralnega urada za razvoj digitalne družbe, Bernard Gršić, je od podpisu memoranduma z direktorjem Huawei Technologies Hrvatska, Zhang Hengom, dejal, da si bosta partnerja izmenjala znanja in tehnologije na področju »Smart City« in da bodo strokovnjaki obeh strani po novem sodelovali na strokovnih konferencah na Hrvaškem in na Kitajskem.

Mimogrede, sodelovanje s Huaweiem poteka tudi že v Srbiji, kjer so oblasti v sodelovanju s podjetjem testno postavile varnostne kamere z vgrajeno tehnologijo prepoznavanja obrazov. Spletna stran, kjer je Huawei to natančno popisal, je bila po kritičnem odzivu javnosti odstranjena, vendar si jo lahko ogledate na tej arhivski strani.

  

Še malce zloben komentar z naše strani – na Hrvaškem so verjetno pozabili, da v zahodnem svetu, kamor sodi tudi Hrvaška (EU, NATO...), trenutno poteka hajka proti podjetju Huawei. No, saj jih bodo še spomnili… Sicer pa na sestanku vlad 16+1 sodeluje tudi slovenski premier Šarec...

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji