Objavljeno: 16.11.2011

HP prenavlja prenosnike

Po tem, ko so se pri HP-ju le odločili, da ohranijo oddelek za osebne računalnike znotraj krovne družbe, so javno predstavili cel niz novih prenosnikov. Najbolj zanimiva novost je brez dvoma prvi HP-jev ultra lahki prenosnik, tudi imenovani ultrabook, ki nosi ime Folio 13. Gre za 1,5 kg težek in 18 mm debel prenosnik, ki premore 13,3-palčni zaslon z ločljivostjo 1366 x 768 pik. Ob tem ima procesor Core i5-2467M, 4 GB RAM ter že v osnovni različici 128 GB veliko pomnilniško enoto SSD namesto diska. Najlepša stvar je, da HP celoto ceni na 900 dolarjev (brez DDV), kar je znatno manj od vzornika - Apple MacBook Aira, ki stane vsaj 1.299 dolarjev. Omeniti velja še izhod HDMI, USB 2.0 in 3.0 vmesnike, čitalec pomnilniških kartic in akumulator, ki je približno enako zmogljiv kot pri Applu.

HP je sočasno predstavil tudi tri prenosnike iz družine Envy in sicer modele Envy 15, Envy 17 in Envy 17 3D, kjer številke ponazarjajo velikosti zaslonov. Najbolj zanimiv je seveda tisti s priponko 3D, ki nudi v kombinaciji z aktivnimi očali možnost prikaza slike in video posnetkov v 3D tehniki. Ker gre za razmeroma velike računalnike, lahko pričakujemo vrhunske zmogljivosti. Od procesorjev s štirimi jedri Core i5 in i7, do prostora za dva diska velikosti 1 TB (ali kombinacije z enotami SSD) ter celo armado vmesnikom, med katerimi je tudi vmesnik DisplayPort, s čimer lahko naenkrat krmilimo do tri zaslone. Cene se pričnejo pri 1.100, 1.250 in 1.600 dolarjih (seveda brez DDV), v odvisnosti od tipa zaslona.

Zadnja novost je model Pavilion dm4, ki je na voljo z bogato večpredstavno opremo. Standardne zvočnike Altec so nadomestili z bolj modnimi Beats Audio (by Dr. Dre), povrh vsega pa namestili še globokotonec. Osnovni model s procesorjem Core i3, 6 GB RAM in 640 GB diskom stane 630 dolarjev, zmogljivejši s procesorjem Core i5, 8 GB RAM in 750 GB diskom ter posebno rdečo livrejo, pa 900 dolarjev (brez DDV).

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji