Objavljeno: 9.12.2008

HP prenavlja navidezne računalnike

Hewlett-Packrd je objavil novo različico izdelka za virtualizacijo uporabniškega namizja, ki se namesto na osebnih računalnikih nahaja in izvaja na zalednih strežnikih v podatkovnem centru. Hkrati z novo kodo so izdelku spremenili tudi ime, ki je zdaj HP Virtual Client Essentials. Osnova zamisel HP-jevega izdelka je v temu, da je lažje upravljati kopico navideznih računalnikov v nadzorovanem podatkovnem centru, kot enako število računalnikov, ki so razpršeni po podjetju ali celo na različnih lokacijah.

Nova različica izdelka prinaša predvsem optimizacijo pri prenosu zaslonske slike med navideznim računalnikom in terminalom oziroma računalnikom odjemalcem. HP je doslej uporabljen protokol RDP (Remote Desktop Protocol) razširil s svojim lastnim protokolom RGS (Remote Graphics Software), ki se boljše obnaša kot RDP pri grafično intenzivnih aplikacijah, kot so na primer izdelki CAD. Pomembna novost nove različice je tudi precej izboljšana podpora lokalno priključenim napravam USB, kot so denimo spletne video kamere. V podatkovnem centru nadzorni program imenovan Session Allocation Manager odslej podpira tudi Linux, medtem, ko je za rabo doslej bilo potrebno okolje Windows.

Za podjetja je morda najpomembnejši podatek, da je HP močno znižal ceno izdelka, katerega licenca zdaj stane le 35 dolarjev na uporabnike, pred tem pa se znesek približeval številki 100. HP zdaj omogoča uporabljati rešitev Virtual Client Essentials tudi na strežnikih, ki jih ne proizvaja sam, kar je bil doslej predpogoj.

http://h71028.www7.hp.com/enterprise/cache/321916-0-0-0-121.html?jumpid=www.hp.com/go/vce

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji