Objavljeno: 25.11.2001

HP-jev inženir sabotiral teste z rezanjem kablov

Podjetje Hewlett-Packard je sprožilo tožbo zoper svojega bivšega inženirja Hock-Beng Lima, saj naj bi bil odgovoren za sabotažo testov zmogljivosti HP-jevega visoko zmogljivega Unix strežnika Superdome, kar je izjemno negativno vplivalo na prodajo sistemov.

Sabotaže so se pričele januarja, ko je HP predstavil nov 64-procesorski Superdome, ki pa je kljub večmesečnih testiranjih dosegal zelo slabe rezultate. Ko so omejili število inženirjev v testiranju, so se rezultati nenadoma popravili, ko so ponovno dovolili dostop do testnih Superdomov Limu, pa so se vrnile nizke vrednosti. Septembra je sodelavec odkril Lima kako brska po računalnikih sodelavcev in ga prijavil, vendar je Lim še isti dan pobrisal vse dokaze o svojih aktivnostih. Kljub temu je v pogovorih z nadrejenimi priznal, da je ves čas sabotiral teste Superdoma s ponovnim zaganjanjem strežnikov iz svoje delovne postaje, formatiranjem diskov med delovanjem in celo rezanjem kablov.

V HP-ju zahtevajo, da jim Lim v zameno za povzročeno škodo plača vse koristi, ki jih je pridobil s sabotažami. Motiv za Limova dejanja še ni znan, bivši HP-jev inženir pa zaenkrat še ne daje izjav.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji