Objavljeno: 2.5.2016 01:00

HP Chromebook 13

HP ima nared nov prenosnik, ki se zlahka postavi na vrh ponudbe Chromebookov. Medtem, ko drugi proizvajalci ciljajo predvsem na spodnji del trga, tako po ceni, kot tehničnih lastnostih, novi HP Chromebook 13 cilja na zahtevnejše uporabnike in poslovneže.

Prenosnik ima ogrodje iz aluminija in izvedbe ohišja iz premijskega razreda. Tja sodi tudi 13,3-palčni zaslon, ki premore ločljivost kar 3.200 x 1.800 pik, kar je več od priznanega Googlovega prenosnika Chromebook Pixel.

HPjev novinec ima vgrajene najnovejše procesorje Intel Core M Skylake, s katerimi pa ciljajo predvsem na boljšo izrabo energije. Proizvajalec navaja trajanje delovanja v rangu 11,5 ur. Pomnilni je lahko velik 4, 8 ali 16 GB, vgrajena pa je tudi enota SSD velikosti 32 GB. Prenosnik premore spletno kamero, bralnik kartic SD in vmesnik USB-C za napajanje in povezavo s perifernimi enotami.

Posebnost za Chromebooke je priklopna postaja Elite USB-C, ki omogoča priključitev na omrežje ethernet, zunanji zaslon in druge periferne enote. Poslovna naravnanost se kaže tudi v vgrajenem dodatku Citrix Receiver 2.0, ki omogoča prikaz oddaljenega namizja Windows (VDI, Virtual Dekstop Infastructure) v podjetju.

Cene so primerne zmogljivi strojni opremi in višje od drugih Chromebookov. Segajo od 499 do 1029 dolarjev, odvisno od količine pomnilnika. Večina današnjih Chromebookov se sicer prodaja s cenami med 200 in 300 dolarji. Je pa zato HP Chromebook 13 cenejši od tehnično primerljivih prenosnikov z okoljem Windows.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji