Objavljeno: 30.7.2001

Hitachi bo prenehal izdelovati monitorje s katodno cevjo

Iz japonskega giganta elektronike Hitachi so sporočili, da bodo konec leta prenehali razvijati in izdelovati katodne cevi za računalniške monitorje in se bodo osredotočili na monitorje s tekočimi kristali (LCD). Oddelek za razvoj in proizvodnjo katodnih monitorjev nameravajo prodati, vendar morebitni kupec še ni znan.

S pešanjem računalniškega trga je padlo tudi povpraševanje po monitorjih s katodno cevjo, medtem pa so se cene monitorjev LCD toliko spustile, da so postali širše dostopni. Po ocenah analitikov naj bi trg monitorjev LCD kar šest let držal 40-odstotno rast.

Hitachi je bil med prvimi izdelovalci, ki so ponudili monitorje LCD z osebnimi računalniki že leta 1997. Med njihove največje prodajne uspehe na Japonskem sodi prav osebni računalnik z vgrajenim monitorjem LCD, ki zasede le tretjino prostora običajnega osebnega računalnika, kar je v prenaseljeni Japonski zelo pomembno. Kljub opustitvi proizvodnje katodnih monitorjev pa Hitachi namerava še naprej ponujati tovrstne monitorje drugih proizvajalcev s svojimi osebnimi računalniki.

http://www.hitachi.co.jp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji