Objavljeno: 2.9.2001

Hewlett-Packard predstavil svojo, varno distribucijo Linuxa

Podjetje Hewlett-Packard je predstavilo svojo različico operacijskega sistema Linux, ki naj bi po njihovih podatkih predvsem zagotavljal večjo varnost. HP Secure OS Software for Linux, kot se sistem imenuje, temelji na jedru 2.4 in po podatkih proizvajalca popolnoma preprečuje neavtorizirano komunikacijo med programi, omrežjem in datotekami. V primeru vdora se program, ki ga vlom ogroža, zaklene. Za razliko od običajnih distribucij Linuxa je za HP-jevo treba odšteti kar 3000 dolarjev.

HP ni prvi proizvajalec bolj varne različice Linuxa, saj se je podobnega podviga lotila tudi ameriška agencija za nacionalno varnost (NSA) v sodelovanju s podjetjem Computer Associates, ki ima več izjemno aktivnih oddelkov, ki iščejo varnostne luknje v programski opremi.

Poleg lastne distribucije Linuxa, je HP tudi predstavil dve novi delovni postaji z Linuxom, napovedal platformo Chai-LX embeded Linux in namen, da bo sistem ChaiServer ponudil kot odprto kodo. Slednjega uporabljajo s spletom povezani HP-jevi laserski tiskalniki.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji