Objavljeno: 28.10.2000

Halcom in Zrcalo za enotno slovensko elektronsko bančništvo

Podjetji Halcom Informatika iz Ljubljane in Zrcalo iz Maribora, ki delujeta na področju razvoja sistemov elektronskega bančništva, sta se odločili uskladiti svoji samostojni rešitvi elektronskega bančništva, s čimer naj bi omogočili slovenskim podjetjem enotno elektronsko poslovanje s še več bankami hkrati. Usklajeni rešitvi bosta podjetjem odprli možnost poslovanja iz enega programa z večino bank, ki delujejo v slovenskem prostoru.

Ob pomanjkanju enotnega slovenskega standarda za elektronsko bančništvo sta Halcom in Zrcalo s sklenitvijo dogovora poskrbela za možnost opravljanja elektronskega plačilnega prometa z več bankami hkrati. Tako sta podjetjem, uporabnikom samostojne aplikacije za e-bančništvo -- Halcomove E-bank ali Zrcalove EPP -- zagotovila enostaven in poenoten dostop do ponudbe elektronskih storitev kar trinajstih bank. To so Nova Ljubljanska banka, Abanka, Bank Austria Creditanstalt, Dolenjska banka, Pomurska banka, Koroška banka, Banka Domžale, Banka Velenje, Banka Zasavje, Banka Celje, Dolenjska banka, Nova KBM, Slovenska investicijska banka in Volksbank-Ljudska banka.

S sklenitvijo dogovora sta Halcom in Zrcalo nedvomno naredila pomemben korak k oblikovanju enotnih standardov elektronskega bančništva v Sloveniji, ki spodbujajo razvoj odprtih in kvalitetnih rešitev elektronskega bančništva za potrebe dinamičnega finančnega trga.

http://www.halcom.si

http://www.zrcalo.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji