Objavljeno: 22.7.2001

Grad za prostovoljno pokojninsko zavarovanje

V zadnjih mesecih se vedno več podjetij odloča za plačevanje prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja za svoje zaposlene. Ker je višina premije odvisna od posameznikove plače in nekaterih drugih dogovorov v podjetjih, je njen izračun zamuden. Podjetje Grad je zato v drugi polovici maja začelo s prodajo novega programskega paketa Vizir. Program je namenjen obračunu in evidenci prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja.

Programski paket deluje v okvirih zakonskih določil. S programom se premijo lahko razdeli med posameznika in podjetje, lahko pa se nastavi tudi izračun premije, ki se je ne sme uveljavljati kot davčno olajšavo. Program opozarja na kritične zneske, ko je izračunana premija manjša od zakonsko predpisane. Plačilo premij po pokojninskih načrtih lahko poteka s pomočjo elektronske pošte, program pa vsebuje tudi pripravo podatkov za poročila o dohodnini, ki jih morajo oddati izplačevalci dodatnega pokojninskega zavarovanja.

Vizir lahko deluje tudi v povezavi z Gradovim programom Oproda (kadrovska evidenca) in Vitez (obračun plač), pri čemer so nato obračuni popolnoma avtomatizirani in ne zahtevajo dodatnega zajemanja podatkov.

http://www.grad.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji